tisdag 15 mars 2011

Vart ska viiiii? Till Koh Samuiiii!


Hej!

Vi börjar där vi slutade!

Det var två slappa veckor ihop med Mormor och Mailiz, men riktigt skönt. Det var reagge festival en dag då vi var några stycken som drog ner till Klong Nin och väntade in job2do! Det blev ganska många öl och jag börjar faktiskt att tycka om reagge.
Så nu kan jag faktiskt säga att jag tycker om ALL musik. Har alltid haft svårt för reagge men det är härligt, tycker jag.

Vi åkte iväg en heldag till Koh Rok. Det var jag, mamma, mormor och Mailiz! Riktigt mysigt, och jag vågade på mig snorkling. Har alltid haft en konstig rädsla för vatten, men så fort jag vågade mig i och begav mig ut på djupare vatten så ville jag nästan inte sluta!
Korallerna var inte så fina längs med stranden på Koh Rok, en del var döda och då ligger dom oftast söndriga nere på botten i en grådassig färg. Men fiskarna däremot är färgglada och alldeles underbara!
Det fanns så många olika sorter, det tog nästan aldrig slut!
Efter några kallsupar och en strandpromenad med morsan var det dags för lunch, fick mumsig mat och efter ett tag började varanerna krypa fram.
Mäktiga djur, stora var dom!
Fick lite bilder sen gick vi och la oss vid stranden igen, det är helt otroligt vackert där och sanden är så ljuvlig så man vill äta upp den.
Det är nästan så man kan sitta vid vattenbrynet och bara titta på sanden, så fin är den. Färgen är perfekt och konsistensen är som siden.

Efter en stund var det dags att hoppa i båten igen och åka iväg en bit för att snorkla på djupare vatten. Jag trodde aldrig att jag någonsin i mitt liv skulle våga något sådant men tänk att jag hoppade i! 
Och såklart var det sååå värt det. Det var flera koraller som var både vackra och levande!
Såg såklart massa fiskar, men ingen Nemo. Låg ett tag och flöt över sånna där vickande grejer (Sånt där som nemo gnuggar sig mot för att skydda sig mot maneter..?) men ingen Nemo där inte.

Det var en otrolig känsla, att bara flyta runt och se där under och underbart att ha delat det med Mamma. Är så glad att hon fick mig i!

Det blev också lite manikyr för mig och Maria en dag, dom rensade bort all äcklig död hud på fingarna. Alldeles underbart, har nog inte känt mig så ren om händerna på länge. Avslutade med en härlig handmassage och såklart en skvätt färg på!

Det blev fotspa för mig och Mailiz också, man låg på mage och hade fötterna utanför "britsen". Dom la på ett tunt lager bomull över fötterna och la någon stark vätska på som sjönk in och sögs upp av fötterna. 
Dom skrubbade om och om igen, kittlade lite såklart men efteråt var våra fötter lena som babyrumpor!

Det regnade tråkigt nog två dagar, med det följde också extrema blixtar och dunder! Riktigt fräckt att se blixtarna så nära, och mullret skakade hela bungalown.

Förra veckan från tisdag  till lördag var det Laanta Lanta Festival i Old Town. Vi tog en liten tjuvkik på onsdag kvällen, Jag, Maria, Linda och Majsan.
Spelade lite pil och skjöt lite gosedjur, försökte också få ner burkar med tennisbollar men det gick väl sådär!
Men det var väldigt mysigt!
Åkte hem ganska tidigt eftersom resten skulle upp och jobba dagen efter, det är också en bra bit med mopparna så sent på kvällen.
Tillbaka på Klong Dao åkte jag och Majsan vidare till två klubbar för att kolla läget men det var dööööööött överallt.
Så det blev sängen!

Jag och Mailiz gick iväg till massagen en molning dag nere vid stranden. 
Det var riktigt skönt, men fick en man som masserade och det är väldigt ovanligt. Men till skillnad från andra delar av världen där man hört skräckhistorier om män som masserar kvinnor så var den här gubben proffs!
Jävlar vad han drog och tog i, armbågar och hela köret! Drog ut hela ryggraden, och trampade på benen!
Men jäkla gött va det. 

I lördags åkte vi iväg på en tur runt Lanta, något som morsan hade fixat med. Det var en öppen bil som vi hade hyrt till oss själva, och han körde runt oss till olika delar av Lanta (Nu spelar dom Bryan Adams och Sting - All for love på tv:n. Såååå bra) som vi kände för att se.
Det var riktigt mysigt, kul att se något annat! 
Vi tänkte först åka till Monkey School, men när jag fick reda på att det inte var som det lät utan mer apor som cyklade och typ blev tränade att göra oapiga saker så ville jag inte. Sen när vi hörde att det kostade 350 baht tappade jag hakan.
Så vi drog ner till Nationalparken som låg bortanför världens ände och lite till.
VILKA BACKAR! 
Upp och ner och ner och upp, stackars mormor höll fast för glatta livet! Men väl framme blev man lite fundersam över hur det kan kallas nationalpark när det låg skräp, plastflaskor, ölflaskor och annan  skit överallt.
Vi skulle börja med att gå på toa såklart, där vi går igenom en liten "alle" för att kunna komma fram. Där fanns det väldigt många apor, som lyckligtvis inte cyklade utan gjorde det som apor ska göra. Apa sig.
När jag är mitt uppe i mitt filmande så går resterande en bit ifrån mig så jag hamnar utanför packet, då närmar sig aporna mot mig med storm steg och vill antagligen hoppa på mig och ta min väska!
Jag får lite lätt panik och börjar springa (Skrikandes med händerna viftande.. Så tjejig... Suck..) när min mamma säger "Spring inte, han springer ju efter då!".
QUE?! Då skrek jag lite till tills den stackars apan inte orkade med mitt tempo längre.. host..

Fick en del bra bilder och det var härligt att bara mysa runt där. Aporna var faktiskt söta och jag förstod sen att det inte är särskilt konstigt att dom närmar sig människor så.

Vi åkte därifrån (upp och ner osv) när vi sedan ser några apor som käkar banan eller nått längs med vägen. Tre stycken var dom, vi saktade ner och stannade till för att ta lite foton.
Helt plötsligt börjar den ena apan ta den andra bakifrån (Ganska krafigt), då får den tredje lite lätt panik (Säkert den attackerade apans man eller nått) och hoppar och börjar vifta med  armarna!
Såg tyvärr inte den dramatiska fortsättningen då vi körde iväg, men kan tänka mig vilket triangeldrama det blev.

Vi stannade till vid en restaurant vid en utkiksplats där vi åt lunch, väldigt vackert.

Tog oss vidare mot Old town där vi strosade runt, var väldigt tomt och lugnt eftersom det är mer drag på kvällarna. Men vi köpte lite grejer där och jag fick köpt nånting till Vanessa för en gångs skull, finns ju såååå många söta skor här men det är super svårt med storlekarna! Så Nina, det uppskattas att få ett cm mått tack :)

Efter en lång dag kom vi hem och slappade lite, hoppade in i dushen och åt en snabb middag då vi drog till Majsan ganska kvickt. 
Vi blev joinade av två tyskar, varav en som var extremt skum och som vi tappade bort med en gång inne i Old Town, två australienare som var stört sköna och en svensk kille som inte sa så mycket.
Vi åkte in till Old town och spelade spel, men jag och Linda blev törstiga så vi drog till en reagge bar där dom hade live musik. Köpte oss en bucket att dela på, när vi sedan stöter på en american som bjuder in oss till hans bord.
Där satt det en till american, vi pratade mycket om fördomar om länder och dom var riktigt trevliga! 
Den ena var ifrån Texas men pratade en extrem NY dialekt (Vilket gillades väldigt mycket). 
Sen blev det dans till lite Dooo do doo och americanska gamla godingar! 
Vi tröttnade och drog vidare till Mango bar, där själva festen var. Det blev en del vevande ett par timmar och några drinkar till, tills festen slutade pga knivbråk på krogen. 
Som tur var så var det väl dags att dra hem då!

Låg inne mestadels av söndagen och fokuserade på att inte vara bakfull. På kvällen blev det en mysig avslutningsmiddag med Mamma, Mailiz och Mormor på Koala. 
Sen var det dags att packa. Det är inte skoj.
Hur jag än gjorde blev den proppfull och tung.. Nej, det gillas inte.

Så! Igår hämtade minibussen upp mig och jag var iväg. Det blev ett stopp i Krabi, där jag åkte med en buss till ett annat stopp.
Satt och väntade i en timma ungefär, men en britt satte sig och gjorde mig sällskap. Han var på sin sista vecka och visade en del bilder ifrån olika tempel och tiger tempel! 
Sen, eftersom jag bara är "only one" så fick jag åka en minibuss till Suratthani där jag sedan fick hoppa in i den stora bussen.
Efter några timmar på den bussen var vi äntligen vid hamnen, sprang i princip på båten eftersom vi blev sena.
På båten var det fullt med folk, och jag tänkte sätta mig ner och mysa med en burk med nudlar.
Note to self: Krydda ALDRIG nudlar på burk..
Det var hot hot HOT och jag fick slänga den. Skoj..

Efter 1,5 på båten var vi framme på Koh Samui. Vi var ett gäng som hoppade in i en minibuss som körde oss tilll våra hotell.
Tog en stund, och efter åkt till fel hotell några gånger och mött några bilar på väldigt smala vägar började jag prata med två grabbar ombord som var från England.
Skit trevliga killar som skulle stanna några nätter sen åka vidare till Koh Phangan.
Pratade lite om resor och berättade att jag bott i Usa i ett år, fick då höra något som låter som fågelsång i mina öron "Oh, yeah I thought you were from The States!"
WIN!

Väl framme på hotellet klev jag in i världens största hotellrum med en extremt ofräsh toa, fast dushtrycket är bra (intern skämt, haha).
Slängde av mig packningen och tog en härlig dush.
Det blev middag på resturangen som ligger precis mitt i mot. Det är tydligen ganska känt ställe som kallas swing bar, dom har gungor som hänger i  taket vid baren. Fräckt!

Fick kontakt med två svenska tjejer på backpacking.se igår kväll så vi bytte nummer och sms:ade lite fram och tillbaka. Imorse vid frukosten frågade jag vad deras planer var och vi bestämde med en gång att jag skulle åka till dom!
Efter instruktoner att jag skulle gå till stora vägen för att få en tuk-tuk så var jag på väg. 
Men, det finns inga tuk-tuks här!!! Bara pickups typ som man åker i, typ som bussar. Det fattade ju inte jag, så efter säkert 146 sånna hade passerat orkade jag inte mer och hoppade på en motorcykel taxi och drog mig  iväg.
Kan säga att det svalkade gott efter 30 minuters promenad i stekande sol kl 12 på dagen!
Taxi chaffören hittade inte riktigt till Burger King där jag skulle möta tjejerna, så han tyckte jag kunde hoppa av vid McDonalds istället. Typ samma ju...
Till slut kom jag fram och hittade brudarna på stranden, och såå härligt tjejer! Vi tjötade i princip hela tiden och det blev aldrig riktigt tyst.
Vi käkade lunch sen tog vi en strand promenad och satte oss en stund vid vattenbrynte och fortsatte tjöta.
Vid fem tog jag en Samui tuk-tuk buss grej tillbaka, där det sedan hoppade på två svenska äldre par. Trevliga och pratglada, dom hade många tips och tyckte jag var modig som åkte själv. Har hört det en del, många fashineras att jag gör det helt själv men jag tror nog det är mer vanligt än andra tror.

Juste! Jag träffade två tjejer i toakön i lördags, dom frågade vart jag var ifrån och jag sa Göteborg. Deras respons var "Nähä? Vi också, Kungsbacka".
Sa va? haha! Oddsen, någon? 
Och idag när jag berättade detta komiska möte för Sophia och Jennifer som jag hängde med idag, tyckte dom att dom kände igen namnen och dom började förklara utseendet.
Jag sms:ade kungsbacka tjejerna och frågade om dom någonsin kände igen namnet Sophia Snygg (Ja hon heter så, och tur är väl att hon är snygg).
Japp, det gjorde hon. Då är dom vänner på facebook.
Dom har alltså träffats en vecka tidigare på Phi phi.
Så vi ska alla mötas på Phangan innan fullmoon. Vad är oddsen..............?

Imorgon ska jag checka ut och flytta in med S&J. Sen ska vi åka till Koh Phangan ihop. Efter det ska vi dra till Koh Tao, dom ska ta dykcert men jag ska mest snorkla runt! 

Livet känns bra. Bilder kommer. Något jag missat att berätta så hojta till! Men nu har jag försökt få med det mesta!
Saknar iaf Lantas lugn och trafik, här är det KAOS! 
Puss på er


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar