torsdag 5 maj 2011

Motorcykeltur, sista dagen!

 

Natten var väl lite orolig, som vanligt. Både jag och Jennifer har panik varje gång klockan ringer eftersom vi tror att vi har försovit oss. Jag sprang och kollade på klockan en gång i halvtimman tills klockan slog 8!

Efter första dagen hade jag fått utslag på fötterna, massor med små bett på fötterna som tillslut började klia. Vi vet ännu inte vad detta kan ha varit, men det gick bort efter några dagar.

IMG_2302
Vi började med att äta hot pan, som var riktigt gott! Det är tydligen bara i det området som dom har sånna hot pans, som man kan äta till frukost. Det är ägg, köttbullar, stek och grönsaker! Ingen hit som frukost, men väldigt gott!

Mitt emot resturangen vi åt på höll dom på att bygga, det skulle tydligen bli Vietnams största hotell.

IMG_2306

Första stopp blev gummiplantage!

IMG_2304

Folk lever på sina odlingar, och vissa tjänar bättre än andra. Gummiplantagen är ett av det bättre, men man måste hitta ett bra läge eftersom träden bryts lätt av stormar m.m.

IMG_2309

Vi stannade till vid ett litet grönpeppar träd, som i processen blir svart peppar!

IMG_2311 IMG_2315

Vi stannade till vid ett hus där dom lagade bröd, detta brödet får man ofta på resturanger innan man blir serverad maten. Efter det torkas så grillas det!

IMG_2313

Vietnamesiska kvinnor gör oftast detta under morgonen, och låter bröden torka i solen under dagen.

IMG_2318 

Efter en lång körning fick vi lite monkey butt som dom kallar det här, träsmak på ren svenska!
Vi blev serverade favvo drinken! Sockerrörs dricka, dom pressar ur sockerrör riktigt ordentligt, blandar ut det med vatten och is, klart! Mums!
Vi låg i våra hängmattor och vara njöt..

IMG_2319 
Lite växtligheter skyddade oss ifrån solen..

IMG_2323 
Mys! Jag gillar muggarna dom serverar drickan i, rosa med blommor!

IMG_2331

Vi var tvungna att köra vidare, mot våran vilja, upp mot bergen. Där stannade vi till vid en banan odling.

IMG_2332

Här satt kvinnorna och skar i bananlöven, packade ihop dom fint och skar vidare.
Det kan säljas på marknaden och det finns inga undantag, Vietnameserna använder ALLT dom kan. Dom utnyttjar minsta lilla, vilket är toppen.

IMG_2333

Vi stannade till för lunch och åt lite sjömat som Jennifer kallar det. Fisken var MUMS! Chan passade på att leka lite, han är ju lika liten som en 15 åring i storleken och ungefär på samma nivå i huvudet!
Han kändes som en lillebror.

IMG_2335

Nästan framme vid Na Thrang så tog vi ett stop, fick fotat lite och så kom det förbi några kossor på huvudvägen.

IMG_2343

Väl framme blev vi körda till ett superbilligt men helt okej hotell. Dushen funkade inte (Jennifer gjorde sönder den) så vi fick dusha under en kran, vilket också fungerar i nödfall.

Det var jobbigt att säga hejdå till Chan och Dennis, men mest av allt kändes det väldigt tomt när dom hade åkt. Vart skulle vi gå? Vad skulle vi se? Dom hade ju gjort allt för oss dom tre senaste dagarna.

Det var en helt otrolig tur, jag rekommenderar alla att göra det. Asså, jag  skulle nog säga att man är inte klok om man INTE tar en tur om man kommer till Vietnam. Det är såhär du får se det äkta, du får lära dig saker, vett och etikett och du ser saker du aldrig trodde du skulle se!

Jag hade det helt otroligt ihop med Jennifer, nästa gång jag kommer till Vietnam ska jag definitivt ta en tur igen!

Peace!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar